Es Selâm

Es Selam
  • Esma Es Selâm
  • Ebced Değeri 131
  • Zikir Sayısı 131
  • Zikir Günü Pazar
  • Zikir Saati Güneş
  • Anlamı Selamete çıkaran, emniyet ve güven veren.

Es Selâm İsminin Faziletleri

Es Selam ism-i şerifinin manası kullarına güven veren ve selamete çıkaran demektir. Hiç şüphe yok ki en güvenilecek varlıktır Yüce Allah’tır. Çünkü her şeye gücü yeten, dilediği gibi yaratan ve yaşatandır. Olaylar ve hayatlar üzerinde hüküm sahibidir. Her kim Yüce Allah’ın selametini kazanırsa, ona karşı koyabilecek ve ona zarar verecek hiçbir şey yoktur.

Es Selam ismi müslümanlar arasında esenleşmede kullanılan isimdir. Müslümanlar birbiri ile esenleşirken Es Selamu Aleyküm diyerek esenleşir. Es Selamu Aleyküm tabirinin manası Allah’ın selameti üzerine olsun demektir. Birbiri ile karşılaşan insanla selam vererek aslında birbirine çok büyük dua etmektedir.  Selamlaşma insanlar arasındaki dostluğu ve bağı kuvvetlendirir.

Selamlaşmayla ilgili Yüce Allah cc. Nisa Suresi 86. ayetinde şöyle buyurmuştur;

وَاِذَا حُيّ۪يتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِاَحْسَنَ مِنْهَٓا اَوْ رُدُّوهَاۜ اِنَّ اللّٰهَ كَانَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ حَس۪يباً

Size bir selam verildiği zaman, ondan daha iyisiyle selam verin veya ayniyle mukabele edin. Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.

Yine selamlaşma ile ilgili Hz. Muhammed SAV “Aranızda selamı yayın” buyurmuştur.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere Es Selam ismi selamet ve güven veren anlamına gelmektedir. Bu isimi şerif hastalıktan kurtulmak, kötülüklerden ve fenalıklardan korunmak, her türlü sıkıntılardan güvende olmak, huzur bulmak ve vesveselerden arınmak için zikredilebilir.

 

Selamet Derneği Bağış

Kısalar…

Samet Karaca
Müslüman neden zulme karşı savaşmalı: وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ وَالْمُسْتَضْعَف۪ينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَٓاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذ۪ينَ يَقُولُونَ رَبَّنَٓا اَخْرِجْنَا مِنْ هٰذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ اَهْلُهَاۚ وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِياًّۚ وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَص۪يراًۜ
Size ne oluyor da: "Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder, katından bize bir yardımcı gönder" diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz? (Nisa - 75)
Samet Karaca
Kur'an-ı Kerim basit bir kitap değildir. Bir ayetten 3 kişi 3 ayrı mana çıkarır; Avam : Okuduğu gibi anlar (meal). Alim: Okuduğunu hadis ve sünnetle birleştirip tefsir eder (yorumlar). Arif: Ayetin Allah katındaki gerçek manasını anlar. Arapça okunan Ku'ran-ı Kerim gerçek manaya isabet eder!
Samet Karaca
Hayırlı dualarınızın kabul olması için bu ayeti kesinlikle okuyun! اَللّٰهُمَّ فَاطِرَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ عَالِمَ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ اَنْتَ تَحْكُمُ بَيْنَ عِبَادِكَ ف۪يمَا كَانُوا ف۪يهِ يَخْتَلِفُونَ (Zümer - 46)
Samet Karaca
Kudüsü fethedecek ordunun İstanbul'dan gideceğine dair hadis | İhsan Şenocak
Samet Karaca
Hak Dava
Samet Karaca
Samet Karaca
Samet Karaca
Samet Karaca
Süleyman aleyhisselam mal, ilim ve hükümdarlık arasında şeçim yapmakta kararsız iken ilmi tercih etti ve bu sayede mülke ve hükümdarlığa da sahip oldu. İbn-i Abbas (RA)
Daha Fazla Gör

Popüler